Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Alla vägar bär till Rom

juli 4th, 2016

Ska du ut och resa? Eller kanske är du sugen på en resa men inte vet vart? I så fall kan jag verkligen rekommendera Rom och Vatikanstaten. Jag är protestant men jag ska erkänna att jag verkligen älskar att besöka katedraler i katoliska länder. Ni behöver så klart inte vara troende att uppskatta Sixtinska kapellet. Det räcker med att ni gillar konst och vackra ting. Jag menar, titta bara på denna bild!
sixtinska
När man ser detta så inser jag verkligen att det finns en gud. Jag vet att det är en människa som målat men gud finns i oss alla och ger oss kunskap. Vatikanstaten är underbar och så är även staden Rom.

Rom är en helt makalös stad. Den är både vacker och intressant. Det finns shopping, mat och kultur. Dessutom är vädret väldigt behagligt. Jag skulle undvika de hetaste sommarmånaderna men annars fungerar det året om.

Det finns fantastiskt mycket att se i Rom. Spanska trappan, Colosseum och Fontana di Trevi är ju måsten. Fast jag vill även rekommendera er att besöka Vatikanmuseerna. Oj oj där var jag i flera timmar. Den katolska kyrkan var oerhört mäktig och det finns skatter från hela världen. Även om ni bara gillar shopping och mat bör ni göra något kulturellt i Rom. Hela Rom är ju kulturhistoria med alla vackra byggnader. Rom är mitt bästa resetips, vilket är ditt?

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu