Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Att finna ro i sin tillvaro

november 1st, 2018

Varför går vi i kyrkan egentligen? Vad är det som är så speciellt med att sitta tyst i en kyrka? Jo, det har något med själva stämningen att göra. Man känner det nästan så fort man kommer in, en viss lugn och ro i ens själ. Jag har tänkt mycket på det här att kyrkor påverkar oss på ett så djupt sätt, och hur kan vi känna så även i våra hem? Man kan skapa sådan stämning även i hemmet med några snygg saker, rätt belysning, tavlor och doftljus. Många religioner har även ett liten altare hemma som de ber till. För mig räcker det med min bibel som ligger på nattduksbordet. Man kanske inte kan skapa en kyrka i hemmet, men visst kan man känna samma ro och lugn som i kyrkan, speciellt om man har en egen hörna. Jag har min fåtölj vid fönstret, en lampa och ett litet bord, och där tycker jag om att sitta, läsa och bara vara.

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu