Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Hemliga platser i Stockholm

juni 19th, 2016

Det arrangeras stadsvandringar i Stockholm titt som tätt. Jag fick en härlig stadsvandring i Stockholm som present. Jag fick ett presentkort hos Greatdays som har bra presenter som passar alla. Det finns säkert stadsvandring även i andra städer. Jag tycker att alla borde gå en stadsvandring i sin egen stad. Det är nästan vanligast att turister går dessa vandringar men jag personligen tycker att det är mer intressant att gå en stadsvandring i sin egen stad. Jag får så mycket mer ut av att veta vad som hänt på gator och torg som jag passerar varenda dag.

Sedan har jag ett särskilt intresse för kyrkor som ni säkert förstår. Genom att gå med en guidad så fick jag information om personer som levat i staden tidigare. Folk som dött på platsen och personer som levt i ett hus. Givetvis så var kyrkan i centrum på denna tid då religionen var en stor del av vardagen för de flesta. Många kyrkor rymmer hemligheter visste ni exempelvis att det var kvinnor som ringde i kyrklockan? För att få klockan att ringa i Storkyrkan i Stockholm behövde flera kvinnor slita tillsammans? Det var en bestraffning att arbeta uppe i kyrktornet eftersom de alla blev döva till sist. Såna här små intressanta saker får man reda på om man går en stadsvandring. I dag tar vi så mycket för givet. Jag tycker det är oerhört intressant att få ta del av människor som tidiagre levt i staden. De har alla lämnat små spår efter sig som vi inte tänker på i vardagen.
st

Författare:
Category: Emma

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu