Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Jesus- Vår frälsare

juni 28th, 2015

Jesus är kärlek. Gud gav oss sin son för att lära oss människor om hans existens och att Jesus skulle sprida hans ord.

Jesus föddes i Betlehem av sin mor Maria. Hans styvfars namn var Josef som arbetade med trä. Tre vise män hade förutspått hand födelse och fann Jesus men hjälp av stjärnan. När Jesus föddes var Herodes kung. När han fick höra talas om den nya konungens ankomst lät han döda all nyfödda gossebarn.

När Jesus är i 30-års åldern döper han sig av Johannes döparen. Det var ett dop utöver det vanliga. När Jesus var riten av utförd hördes en röst från ovan ”Du är min älskade son, du är min utvalde”  Det var guds röst som tagit skepnaden av en duva. Med hjälp av sina tolv lärjungar spred Jesus gud ord. Han botade sjuka, omvandlade vatten till vin och utfärdade det ena underverket efter det andra. Allt för att visa vår faders existens.  Eftersom inte romarna var upplysta utan tillbad falska gudar så vägrade de att lyssna till Jesus ord. De såg hans predikningar som ett försök att skapa uppror mot Rom. Jesus hade blivit en populär figur och de romerska makthavarna  fängslade honom. Jesus förhördes och det slutade med en rättegång. Det här var tiden vid påsk och då brukade vanligtvis en fånge frisläppas.  En folkmassa fick välja mellan Barabbas och Jesus.

https://youtu.be/4ZJHq3gjLRg

Barabbas blev frisläppt och Jesus korsfästes. Jesus begravdes i klippgraven men efter ett tag var den tom. Två änglar uppenbarade sig och berättade att det inte gick att hitta döda bland de levande. Jesus  återuppstod och visade sig först för Maria Magdalena. Under fyrtio dagar visade han sig för flera lärjungar och troende. Han åt med vissa, och han spred guds ord innan han slutligen återvände till sin faders hem.

Författare:

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu