Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Martin Luthers judehat

november 9th, 2017

En sak man får lära sig genom att ha en relation till Gud, är att inte ta människor för givet och att inse att alla har lika värde. Människans historia har så mycket bra, men så mycket dåligt också. Martin Luther ses som en stark och bra figur, trots hans intensiva och elaka antisemitism. Han tyckte även att man skulle dränka utvecklingsstörda bäbisar. Hur kan en så hemsk människa vara så omtyckt och omtalad? Svaret finns i människans psykologi. Att jag vet var svaret finns betyder tyvärr inte att jag vet vad svaret är. På psykologa.se läste jag dock om positiv psykologi och fick träffa en psykolog som hjälpte mig att tänka tankar som gynnar mitt välmående. Jag är så mycket starkare nu! Det har gett mig ett ännu rikare liv, och har gjort så att min relation till Gud är starkare än någonsin. Om du inte kan älska dig själv, går det inte heller att älska andra.

Så stark känner jag mig inombords

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu