Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Meditation inom kyrkan

december 1st, 2019

Meditation är ju väldigt populärt även utanför Svenska Kyrkans värld men det är något man arbeta med även inom kyrkan. Genom meditation kan man finna ro och lugn i en stressig vardag. Meditation kan också bidra till att man kommer i balans och det ökar vår koncentrationsförmåga. Inom kyrkan mediterar man också för att känna sig närmare Gud och för att känna ett djup och mening i livet. Svenska Kyrkan anordnar meditation i grupp med utbildade ledare, det brukar jag gå på iallafall en gång i veckan. Det är väldigt välkomnande och man behöver inte anmäla sig innan, det är bara att dyka upp. Jag har även börjat meditera hemma. När jag känner mig stressad eller rastlös brukar jag lägga mig på min nya dagbädd som jag har köpt Hos Norrgavel, den står vid ett fönster så jag kan ligga där och se ut på himlen och molnen som far förbi. Om jag inte vill meditera själv brukar jag lyssna på en meditation som ljudbok, då brukar jag ha lätt för att släppa allt annat. Den här stunden brukar vara en perfekt paus i mina bibelstudier.

Meditation i soluppgång

Bibelstudier.nu

Jesus- Vår frälsare

Bibelstudier.nu